Elsbeth Uleman wint allereerste Cobra Young Professional Award

Cobra Award 2011 Uleman en Duindam

Op donderdag 19 mei is tijdens een feestelijke bijeenkomst de winnaar van de Cobra Young Professional Award 2011 bekend gemaakt: Elsbeth Uleman (34) van Chartis. Elsbeth werd uit zes genomineerden met een derde van de stemmen gekozen door de leden van Cobra1998. Zij mocht uit handen van kersverse Cobra1998-voorzitter Rembrand Duindam de allereerste Cobra Young Professional Award in ontvangst nemen. Tweede gedeelde plaats was voor Arno van den Bosch (Allianz) en Jacco van de Meent (Van Traa Advocaten).

De Award werd in maart in het leven geroepen ter ere van het 12,5 jarig jubileum van Cobra1998, een branchevereniging voor jonge professionals, werkzaam in of gelieerd aan de co-assurantiemarkt brand.

Elsbeth Uleman ontving de prijs, omdat zij “zich actief opstelt buiten haar dagelijks werk, geen 9 tot 5 mentaliteit heeft, spontaan, enthousiast, leergierig en daadkrachtig is”. Elsbeth: “Echt fantastisch om te ontdekken dat de branche waarin ik met veel plezier en enthousiasme werk ook zo positief over mij denkt.” 

De onlangs aangetreden Cobra1998-voorzitter Rembrand Duindam geeft aan dat het bestuur van Cobra1998 blij verrast is dat de markt zo positief reageert op dit nieuwe initiatief: “Wij zijn er trots op dat er zoveel niet-leden, professionals uit de markt, de ‘jeugd’ een warm hart toedragen en de moeite hebben genomen om naar de uitreiking te komen. En ook op onze leden zijn wij bijzonder trots. De betrokkenheid van de leden is groot. Ter ere van het 12,5 jarig jubileum bezochten we de bakermat van co-assurantiën, Lloyds of London. Aan deze trip nam ruim 65 % van de leden deel. Ook nu weer heeft maar liefst 80% van de leden een stem uitgebracht voor deze verkiezing. Echt heel mooi om te zien hoe positief de hele markt reageert.”

Voor aanvang van de formele uitreiking van de Award sprak VNAB-voorzitter Rolf van der Wal de aanwezigen toe over Talentmanagement gerelateerd aan de branche. Het officiële gedeelte werd afgesloten met een optreden van standup comedian Rayen Pandey.

Terug naar nieuwsarchief